От понеделник започва поредният етап от ремонта на Аспаруховия мост във

...
От понеделник започва поредният етап от ремонта на Аспаруховия мост във
Коментари Харесай

Утре започва поредният етап от ремонта на Аспаруховия мост във Варна

От понеделник стартира следващият стадий от ремонта на Аспаруховия мост във Варна. Очаква се придвижването по моста през идващия месец ще бъде мъчно, само че от пътната организация показаха, че се надяват този път тапите да не са огромни.

Отсечката, която ще се обновява в този момент е дълга едвам към 100 метра и това е последното мостово оборудване в посока Бургас преди главната част от Аспаруховия мост.

„Този път достъпът до пристанището е свободен. Няма да се лимитира, както и до Южната промишлена зона“, изясни пред инж. Денислав Събев, от Пътната организация във Варна. Това значи, че тежкотоварните камиони, пътуващи за там, няма да затрудняват трафика.

Платното за Бургас ще бъде напълно затворено в частта, където ще се прави ремонтът, като придвижването ще бъде в двете посоки в отсрещното платно. Ако няма доста превалявания дейностите би трябвало да приключат до месец.

Предстои да се постави нов изравнителен бетон, тротоари, хидроизолация, нови асфалтови пластове, фуги, маркировка и знаци.

Автомобилите, пътуващи на юг, ще се връщат още веднъж в платното си директно преди главната част на Аспаруховия мост. От АПИ приканват хората да си плануват повече време за пътешестване.

Този стадий от ремонта ще коства 500 000 лв..

Разположението на моста не дава благоприятни условия за различни направления. Един вид да се прекоси езерото е потреблението на ферибота в Белослав, което обаче удължава пътя с към 50 километра.

Идващите от автомагистрала „Хемус“ за да преминат директно през Варна на юг могат да употребяват маршрута Девня – Разделна – Белослав – автомагистрала „Черно море“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР